Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Iszalag a kertekben

Az iszalag nagyon különleges növénycsoport. Egyes változatai közkedvelt dísznövények, mások gyomok, és vannak köztük védett vadvirágok is. Természetesen a kertekben csak a kertészetekben vásárolt dísznövényeket szeretnénk látni, de a Hegyvidéken szinte minden kerítésen ott kúszik a vad változat.

Nem mindegy, mit eszünk!

Számos tévedés melegágya a táplálkozás, különösen az, hogy mit is nevezhetünk egészséges étkezésnek. Ezeket a „városi legendákat” is eloszlatta dr. Török Katalin belgyógyász, háziorvos az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem áprilisi előadásában.

Lelki egészséggondozás a családdal

Szülés után a nők jelentős részénél előfordul, hogy egy természetesnek mondható testi-lelki állapot miatt rövid időre instabillá válik a hangulatuk. Bizonyos esetekben azonban a lehangoltság hónapokig fennmaradhat, sőt akár fokozódhat is – ilyenkor nyújthat segítséget a Szent János Kórházban működő Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum, amely a szülés körüli mentális problémákkal foglalkozó előadás-sorozatot indított a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

Odakint a virág, a sütőben már a spárga illatozik!

Öröm kilépni otthonról ezekben a napokban a Hegyvidéken. Az utcákat csodálatos illatok lengik be, a fák, bokrok roskadoznak a szebbnél szebb színekben pompázó virágoktól. Hétvégenként valóságos népvándorlás indul a Normafa és a János-hegy felé. A zöldségeseknél is egyre tarkább a paletta – nem csoda hát, ha az idénytermések felé fordulunk, és ezeket részesítjük előnyben a többivel szemben.

Kameratelepítés önkormányzati segítséggel

A Hegyvidéki Önkormányzat ebben az évben először pályázatot hirdet társasházak számára zárt rendszerű, képrögzítővel ellátott megfigyelőkamera vagy kamerarendszer telepítésére. A támogatás mértéke a telepítés összköltségének 30%-a, legfeljebb 250 ezer forint. A pályázati keret ötmillió forint, jelentős érdeklődés esetén azonban tovább növelhető ez az összeg.

Látványosan javult a Hegyvidék közbiztonsága

Régóta nem volt olyan kevés bűncselekmény és annyira eredményes a nyomozómunka a Hegyvidéken, mint tavaly – derül ki a XII. kerületi rendőrkapitányság éves beszámolójából. A rendőrségi munka eredményei mellett a térfigyelőkamera-hálózat bővítéséről, valamint a társasházi kamerarendszerek kialakítását támogató pályázat kiírásáról is szó esett a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

„Tényleg vége?”– elballagtak a középiskolások

A virágárusok serényen kötik az újabb és újabb csokrokat, az utcákat ünneplőbe öltözött diákok és családtagjaik lepik el, díszbe borulnak a középiskolák – megszokott életképek ezek ballagás napján. Mi sem szerettünk volna lemaradni a nagy eseményről, ezért három hegyvidéki középiskolába is ellátogattunk.

„A szeretet rengeteget jelent” – az édesanyákat ünnepeltük

Örömkönnyekből és vicces pillanatokból sem volt hiány május első hétvégéjén a Városháza téren, ahol koncertekkel, táncbemutatókkal, vidám programokkal köszöntötték a hegyvidéki édesanyákat. Erre a két napra a gyerekek is „elfeledkeztek” a csínytevésről, hogy az anyukák még nyugodtabban ünnepelhessenek.

Muskátliosztás a Hegyvidéken május 12-én

Ha Ön XII. kerületi lakos, látogasson el május 12-én, szombaton 9 órától a megadott helyszínek valamelyikére, ahol a Hegyvidéki Önkormányzat 10 darab muskátli palántával ajándokozza meg.