Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Családias és korszerű rendelő kedvenceinknek

A legmodernebb eszközökkel gyógyítanak, barátságosak és nagyon értenek házi kedvenceinkhez. A Böszörményi út 3/b szám alatt megnyílt Böszi-Vet Állatorvosi Rendelő és Állatpatika állatorvosai azon dolgoznak, hogy szőrös kis pácienseik egészségesen, gazdáik pedig elégedetten távozzanak tőlük.

Közeledő veszélyek kisállatainkra

Terjedőben van hazánkban a korábban egzotikus betegségnek számító, szúnyogok által továbbadott bőrférgesség és szívférgesség, így egyre több gondot kell fordítanunk kutyáink és macskáink védelmére.

Méltatlanul mellőzött eperfák

A fekete és fehér eper egykor a parasztudvarok elmaradhatatlan fája volt, de szívesen ültették városi kertekbe és uradalmakba is. Hiába azonban az értékes termése, ezt a tényt a modern településeken háttérbe szorította, hogy hulló gyümölcseivel „szemetel” a növény. Pedig több figyelmet és megbecsülést érdemelne.

Gerinckontroll a mindennapokban

A gerincfájdalmakról esett szó az Idősek Egészség Iskolája legutóbbi előadásában. Dr. Ferenc Mária, az Országos Gerincgyógyászati Központ osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogyan lehet a gerinckontroll segítségével eredményesen megküzdeni a gerincbetegségek okozta panaszokkal.

Ihletadó receptötletek

Nemcsak a friss zöldségek és a mostantól egyre szaporodó idénygyümölcsök nyitnak megannyi lehetőséget a gasztronómiai örömök terén, de most már a fűszernövények is szép sorra kihajtanak a balkonon és a kiskertben. Ilyenkor jobb kedvvel fordul be a szakácsné a konyhába, hogy összeüssön valami laktató finomságot, és öröm válogatni a piacon is a hersegő, üde termékek között. Jól kipróbált receptjeink mellé ezúttal hasznos konyhai trükköket is válogattunk, amelyek segítenek eltüntetni a konyhai munka kellemetlen nyomait, csakúgy, mint a bakikat, amiket néha-néha óhatatlanul elkövetünk.

Csúcs a csúcson

Negyedszer állított fel versenyrekordot Hirling Márk a Fuss a csúcsra! hétéves történetében. Ezúttal mindössze 21,46 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felérjen a János-hegyi Erzsébet-kilátó tetejére.

Lemur az érettségi tételek között

Garaczi László író, költő, műfordító Pompásan buszozunk! Egy lemur vallomásai 2. című regénye kötelező tétel lett az emelt szintű érettségin magyarból. A szerző nemrég a Jókai Klub irodalmi délutánjának vendége volt, Kiss Judit Ágnes költő beszélgetett vele a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájának diákjai előtt.

Újabb bölcsődei bővítést tervez az önkormányzat

Az elmúlt években közel hatvan százalékkal növelte az önkormányzat a bölcsődei férőhelyek számát, ezáltal 2014-ben már kivétel nélkül minden jelentkezőt fel tudtak venni. Tavaly óta azonban növekvő arányú túljelentkezés tapasztalható, ezért a kerület mérlegeli a férőhelyek bővítésének lehetőségét.

Zugligeti Est családias hangulatban

A Zugligeti Általános Iskola diákjainak életében minden évben van egy olyan kitüntetett nap, amikor reflektorfénybe kerülhetnek, megmutathatják a szülők, a tanárok és az iskolatársak előtt, mire képesek együtt, az osztályukkal vagy önállóan, például a zene, vagy a mozgáskultúra világában. Ez a rendkívüli alkalom a Zugligeti Est, aminek a hagyományokhoz híven az idén is a MOM Kulturális Központ színházterme adott otthont.

A Föld napját ünnepelték a hegyvidéki óvodák

A Föld napja alkalmából világszerte rendezett események célja felhívni a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására. Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz, ami mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá, „cselekvő ünneppé” vált. Természetesen a Hegyvidéken is így van ez – mi ezúttal a Zugliget és a Dimenzió Óvoda programjain jártunk.

Anyák napja és majális a Városháza téren

Kosaras körhinta, táncház, májusfaállítás, koncertek, ökojátékok és kézműves-foglalkozások várták azokat, akik május első napján ellátogattak az anyák napi ünnepséggel egybekötött majálisra. A program helyszíne a Hegyvidék egyik legkedveltebb találkozási pontja, a Városháza tér volt.

Önkéntesek takarították a Hegyvidéket

A gyermekes családoktól a nyugdíjasokig az idén is sokan döntöttek úgy, hogy április utolsó szombatján, egy szép napos délelőtt kesztyűt és zacskót ragadnak, s másokkal együtt kitakarítanak egy kiválasztott hegyvidéki zöld területet. Ezúttal az egykori lóvasút-végállomás környezetét, a Rege parkot, valamint a Gaál József út menti erdőt tették rendbe az önkéntesek.

Három gyermek, két olimpiai győzelem

„Próféta a saját hazájában?” címmel a kerület díszpolgárait bemutató beszélgetéssorozat indult a Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete és a MOM Kulturális Központ közös szervezésében. Az első vendég Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó volt.

Városvédőkkel tekintették át a hegyvidéki fejlesztéseket

A Normafa rehabilitációja, műemlék épületek helyreállítása, a fogaskerekű vasút vonalának meghosszabbítása, továbbá a Testnevelési Egyetem fejlesztése és a Böszörményi út átépítése is téma volt a Budapesti Városvédő Egyesület XII. kerületi csoportjának legutóbbi összejövetelén. A terveket Pokorni Zoltán polgármester ismertette.

Muskátliosztás a Hegyvidéken

Öltöztesse virágba kertjét vagy balkonját! Ha Ön hegyvidéki lakos, látogasson el a muskátliosztás 5 helyszínének egyikére május 7-én, szombaton 9 órától, és a Hegyvidéki Önkormányzat megajándokozza 10 darab muskátli palántával.

Újra indul a Városmajori Futóklub!

Újra várnak minden futni vágyót keddenként 18 órától a városmajori futókörre! Profi edzők, hangulatos bemelegítés, kellemes futótávok, gyönyörű környezet, kiváló sportporgram.