Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki Fitparádé: a sport ünnepe

Hatvan sportág, kétezer versenyző, kilenc helyszín a sorrendben tizennegyedik Hegyvidéki Fitparádén, amelynek immár kilencedik alkalommal adott otthont a MOM Sport Uszoda és Sportközpont – a számok nyelvén így lehet összefoglalni a kétnapos sportfesztivált. Fontosabb azonban, hogy ismét igazi családi rendezvény jött létre, ami nagyszerűen szolgálta a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítését.

Az ősz minden színe az asztalon

Az ősz jövetele, mindnyájan tudjuk, elkerülhetetlen. Azért most még járjuk a zöldséges kofák standjait, s igyekszünk olyat kitalálni a konyhában, hogy a friss zöld jelen legyen a fogásokban.

Olimpikonok a szervátültetettekért

Nagyszabású sportprogramot rendezett a nemzetközi szervdonációs és transzplantációs világnap alkalmából a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. A szervátültetettek és a felhíváshoz csatlakozó sportbarátok úszóolimpikonokkal és válogatott labdarúgókkal mérhették össze tudásukat a MOM Sportban.

Most virít az őszirózsa

Lassan őszi ruhába bújnak a hegyvidéki kertek. A virágok áradata elapad, helyettük a levelek színesednek. Ebben az átmeneti időszakban virágzik kitartóan és gazdagon az őszirózsa.

„Átérzem, hogy teremtett ember vagyok, ez vezérel”

„Gazdag volt az életem. A közjóért végzett munkába belevetettem magam, mert a teremtett ember, s én annak hiszem magam, tudja, hogy társas lény” – vallja magáról a Hegyvidék új díszpolgára. Báthory Katalin vegyészmérnökkel életútjáról, elhivatottságáról, hegyvidéki kötődéséről beszélgettünk.

Amit nem lehet elfelejteni

„Emlékezzünk” címmel nyílt kiállítás a Galéria 12 kávézóban, ahol a Galéria 12 Egyesület művészei tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei, áldozatai előtt.

Mesepedagógia és tehetséggondozás

A meseolvasás és -hallgatás gyerekekre gyakorolt jótékony hatásairól, valamint a tehetségek gondozásáról szólt az idei Budai Oktatási Napok részeként megrendezett szakmai konferencia két előadása. Mint elhangzott, mindkét területen óriási a pedagógusok szerepe és felelőssége.

Ketten írták a madárvarró kislány meséjét

Minden esztendőben meghirdeti 2004 óta a „Ketten írtuk” meseíró és illusztráló pályázatot az Ugocsa utcai könyvtár. Ezúttal az Aranyvackor-díjas Turboly Lilla kezdte el A madárvarró kislány című mesét, amit a gyerekek kedvük szerint fejezhettek be.

„Egyedül nem megy” – konferencia az önkéntességről

Miért erősebb a másokon segítő emberek immunrendszere? Miért van gyógyító hatással ránk, ha mások baját akarjuk orvosolni? Milyen alapvető igényeinket élhetjük ki az önkéntesség által? A többi között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk azon a konferencián, amit a Hegyvidék Önkormányzat szervezett.

A szülőknek is tanulniuk kell az internetet

Milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre az interneten, és hogyan tudnak védelmet nyújtani számukra a szülők? Az önkormányzat Hegyvidéki ONvédelem Programja keretében meghirdetett Szülői Akadémia első kerekasztal-beszélgetésén erről kérdezte Szily Nóra műsorvezető a résztvevőket, prof. dr. Kósa Éva pszichológust, egyetemi tanárt, dr. Tari Annamária pszichoterapeutát, pszichoanalitikust, dr. Parti Katalint, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársát és Till Attila televíziós műsorvezetőt.

Milyen üzletek legyenek a Böszörményi úton?

Újabb szakaszába lépett a Böszörményi út megújításának előkészítése: a kerület megbízásából felmérés készül a környékbeliek vásárlói szokásairól. A vizsgálatot végző szakemberek azt szeretnék megtudni, milyen jellegű üzletekre tartanak igényt az itt lakók, hiszen az utca működőképességéhez, élővé tételéhez nemcsak vonzó környezetre, hanem változatos kínálatot nyújtó, jó boltokra is szükség van. A „Hegyvidék főutcája” program koncepciójáról és a most zajló felmérésről Hapszné Tarcsafalvi Eszter kerületi főépítésszel beszélgettünk.

Digitális tolvajok - Szülői Akadémia

Szülői Akadémia a MOM Kulturális Központban november 3-án 18 órakor. Kerekasztal-beszélgetés az adatvédelemről. Résztvevők: Bujdosó Bianka az ACG Reklámügynökség digitális divíziójának vezetője, Erdei Zsolt világbajnok bokszoló, dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalának elnöke, Prof. dr. Kósa Éva pszichológus, egyetemi tanár, Németh Ágnes rend. ezredes, az ORFK Bűnügyi Osztályának osztályvezetője.