Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Örömjáték korhatár nélkül

Az utóbbi három évben mindig érmes helyezést értek el a Budapest-csapatbajnokságban a Hegyvidék SE teniszezői. Ennek ellenére a szakosztály nem a versenyzést tartja legfontosabb „küldetésének”, tagjai sokkal inkább a játék öröméért ütik a labdát. Horváth Levente szakosztályvezetővel beszélgettünk.

A kemence melege – ötletek ünnep- és hétköznapokra

Beköszöntött a tél. Ilyenkor a sütés-főzés külön előnye, hogy melegség költözik általa a lakásokba. Nemcsak a felfűtött sparhelt, de a finom illatok is sokat adnak a komfortérzetünkhöz egy-egy téli estén. A kulináris élvezetek mellett jó, ha testünk kondíciójára is gondolunk – ehhez most házilag is elkészíthető bőrradírötletekkel kívánunk hozzájárulni.

A hó alatt is virít az árvácska

A sokoldalú árvácska gyakori vendég a hegyvidéki kertekben, temetőkben és parkokban is. Akkor virágzik, amikor szinte semmi más, ezért közkedvelt – de sikeres nevelése szakértelmet igényel.

Élvonalban a gerincgyógyászati központ

Mozgalmas évet tud maga mögött az Országos Gerincgyógyászati Központ, ahol megújult az intenzív osztály és a központi sterilizáló, új betegfelvevő adminisztrációs központot hoztak létre, valamint egy Magyarországon egyedülálló, csúcskategóriás MR-készüléket is üzembe helyeztek. A fejlesztésekről, eredményekről, valamint az intézet kerületben betöltött szerepéről dr. Varga Péter Pál főigazgatóval beszélgettünk.

A szájüreg betegségei

Miért fontos a szájhigiénia, miért alakul ki a fogszuvasodás, hogyan kerülhetjük el a fogvesztést és a szájüregi betegségeket? A többi között ezekről a mindnyájunkat érintő kérdésekről esett szó az Idősek Egészség Iskolája legutóbbi előadásában, amit dr. Wenczl Mónika, a Budai Egészségközpont vezető fogorvosa tartott.

Röntgengépeket cserélnek a Szent János Kórházban

Európai uniós támogatással megvalósuló, 1,1 milliárd forintos fejlesztés során a hagyományos röntgengépeket szinte mind korszerű berendezésekre cserélik a Szent János Kórházban. A csere ideje alatt egyes szűrővizsgálatok szünetelnek, a gyermekosztály pedig csak minimális létszámban tudja fogadni a traumás betegeket.

Advent a Hegyvidéken

Kézműves vásár, családi rendezvények, kulturális programok december 22-ig a Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatala előtti megújult téren.

Új konténerépület a Tamásiban

Ideiglenes konténerépületben alakítottak ki tantermeket a Tamási Áron iskola két első osztályának. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok által megkedvelt, korszerű mobilépület működéséről a helyszínen szerzett tapasztalatokat Pokorni Zoltán polgármester és Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

Fókuszban a közoktatás

Pokorni Zoltán az Együtt konferenciáján a közoktatással kapcsolatos kérdéseket vitatta meg, az ELTE Bibó István Szakkollégium által szervezett panelbeszélgetésen pedig a fiatal értelmiségiek társadalmi szerepvállalását vette górcső alá. A két program résztvevői nemcsak a problémákról, hanem azok lehetséges megoldásairól is szót ejtettek.

Építési szabályzat segíti a fogaskerekű fejlesztését

A fogaskerekű vasút fejlesztéséhez szükséges építési szabályzatról, a parkolási engedélyek internetes igénylésének bevezetéséről, a kommunális adó és az építményadó kismértékű emeléséről, valamint a fővárossal kötendő közútkezelői megállapodásról is döntött legutóbbi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete.

„Nehéz magunkban igazságot tenni”

Az Európára nehezedő migrációs nyomás okainak megvitatására rendezett konferenciát a Magyar Páneurópa Unió, a Konrad Adenauer Stiftung és a Hegyvidéki Önkormányzat. Ezen átadták az Eötvös József-sajtódíjakat: az idén Pilhál György újságíró és Muzsnay Árpád, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alelnöke vehette át a kitüntetést.

Hegyvidéki nemzetiségi közmeghallgatások

A szokásoknak megfelelően az év utolsó heteiben tartják közmeghallgatásaikat a helyi nemzetiségi önkormányzatok. A kisebbségek az idén is aktív alakítói voltak a Hegyvidék kulturális életének.

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

A Csörsz utcai parkolási problémák, a fogaskerekű gyalogos megközelítésének nehézségei, valamint a zugligeti Fácános sorsa egyaránt téma volt az önkormányzat idei közmeghallgatásán. A hegyvidéki lakók által feltett kérdésekre Pokorni Zoltán polgármester és munkatársai válaszoltak.

Adventi vásár a megújult Városháza téren

Két okból is ünnepelhettek a hegyvidékiek november utolsó vasárnapján: birtokukba vehették a megújult Városháza teret, egyúttal megnyílt a hagyományos adventi vásár. A megszépült helyszín, a forralt bor és a kürtőskalács csalogató illata, valamint a színes családi programok már az első napon ünnepi hangulatot varázsoltak a Hegyvidékre.

Szavazzunk a Hegyvidék legjobb cukrászdájára!

A Hegyvidék Legjobbjai címmel – a tervek szerint kilenc kategóriában – új versenyt hirdet az önkormányzat azzal a céllal, hogy az itt élők szavazatai alapján az érdeklődés középpontjába kerüljön a legkiválóbb helyi üzletek, szolgáltatók méltán figyelmet érdemlő tevékenysége. A megméretés első körében a leginkább kedvelt cukrászdákat támogathatjuk voksainkkal.