Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Édes és sós örömök az utolsó böjt előtti napokra

Minden háziasszony álma az olyan csemege, amely egy pillanat alatt elővarázsolható a sütőből, és el lehet vele kápráztatni a legváratlanabb időpontokban betoppanó látogatót is. Épp egy ilyen recept következik! Az előkészítés ugyan igényel egy kis munkát, a tészta azonban – töltve vagy töltetlenül – jól bírja a mélyhűtőt, úgyhogy nyugodtan „betárazhatjuk” a nehéz pillanatokra, akár előre meghajtogatott állapotban is.

Grand Slam-győzelemről álmodik az ifjú tehetség

A szakma szerint a mindössze tizenkét esztendős Keresztes Paloma az egyik legtehetségesebb magyar teniszező. Bár a megszokotthoz képest későn kezdett el játszani, ma már a negyedik legjobb a saját évjáratában a korosztályos ranglistán, és a két évvel idősebbek között is sorra nyeri a versenyeket. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjával beszélgettünk, aki a sport mellett a tanulásban is jeleskedik.

Megszépült a Shuhari Dojo

Önkormányzati segítséggel megújult a Hegyvidéki Sportegyesülethez tartozó Győri úti edzőterem. A távol-keleti harcművészeteknek otthont adó Shuhari Dojóban minden eddiginél sokszínűbb szolgáltatásokkal, a többi között női önvédelmi tanfolyammal és egészségprogramokkal várják az érdeklődőket.

Rókakölykök érkeztek a Budakeszi Vadasparkba

Két rókával gazdagodott a Budakeszi Vadaspark. A fiatal hímek gyorsan megbarátkoztak új kifutójukkal, s legalább akkora kíváncsisággal és örömmel fogadják a látogatókat, mint ahogyan a vendégek lelkesednek értük.

Neurológia: sokszor nehéz a diagnózis

Az orvostudomány sokszor nehezen megfogható, ám annál szerteágazóbb területéről, a neurológiáról esett szó az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem idei első előadásán. Dr. Német Rozália a leggyakoribb neurológiai betegségek ismertetése mellett a megelőzésről is beszélt a jelenlévőknek.

Óriási házibuli a Matt Biancóval

Telt házas koncertet adott a Matt Bianco a MOM Sportban. Mark Reilly, a zenekar énekese szerint a számukra kimondhatatlan nevű Hegyvidék gyönyörű hely, a közönség pedig csodálatos.

Tízéves az Ugocsa utcai könyvtár

Tíz esztendővel ezelőtt, 2005 januárjában nyílt meg a kerületi Szabó Ervin Könyvtár összevont gyermek- és felnőttrészlege az egykori Ugocsa mozi teljesen átalakított épületében. Az „Ugocsa” – ahogyan a kerületben mindenki ismeri – a kezdetektől közösségi térként működik. Erről is beszélgettünk Kiss Eszter könyvtárvezetővel.

Mesélnek a Hegyvidék házai

Kihirdették a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria „Mesélnek a Hegyvidék házai” című novellaíró pályázatának nyerteseit. A Barabás Villában megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, a kerületiek életében mély sebeket hagyott az 1944 decembere és 1945 januárja között zajló ostrom, csakúgy, mint a háborúk utáni kitelepítések zord időszaka.

Királyi hercegi pár a Budaiban

A Habsburg család két képviselője, Alexander Habsburg-Lothringen királyi herceg, az Aranysarkantyús Vitézi Lovagrend nagymestere és felesége, Herta Margarete Habsburg-Lothringen, a Béke Lángja szervezet alapítója és vezetője látogatott el február elején a Budai Középiskolába. A nemzetközi jótékonysági programokat szervező királyi hercegi pár a jövőben szorosabbra fűzné kapcsolatát az intézménnyel.

Új közösségi ház épül az Apor Vilmos téren

Az elmúlt hetek során végigkövethettük, hogyan tűnik el az egykori Hully-Gully diszkónak is helyet adó, lepusztult épületrész az Apor Vilmos téren. A bontásra a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia megbízásából került sor, amely méltó módon szeretné rendezni az urnatemető környezetét, az épületegyüttesből megmaradó csarnokrész átalakításával pedig többfunkciós közösségi házat hoz létre.

Felhívás szavazatszámláló bizottságban való részvételre

A Helyi Választási Iroda vezetője, Gottfriedné dr. Tusor Gabriella felhívást intézett a XII. kerületben állandó lakcímmel rendelkező választópolgárok felé, a várhatóan 2015. április végén tartandó helyi népszavazás lebonyolításában szavazatszámláló bizottsági tagként való részvételre.

Energiahatékonysági pályázat társasházaknak

Az Otthon Melege Program részeként 10 milliárd forintos keretösszeggel energiahatékonysági pályázatot ír ki a kormány társasházak, lakásszövetkezetek számára. Az 1946 és 2006 között épült, 4–60 lakásos panel- és téglaépületek tulajdonosi közösségei a homlokzatok és a tető szigeteléséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtéskorszerűsítéshez, valamint megújuló energiát alkalmazó rendszerek – például meleg vizet előállító napkollektorok, áramtermelő napelemek – telepítéséhez igényelhetnek támogatást.