Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A GetCloser Concerts jótékonysági estje december 9-én 19.00

Az est fellépői és a szervezők a koncert teljes bevételét a nyíregyházi Új ÉFOÉSZ Tarnai Ottó Egyesületnek ajánlják fel, amely az észak-alföldi és észak-magyarországi régió területén élő értelmi fogyatékos, elsősorban autista gyerekeknek és felnőtteknek nyújt segítséget.

Versenyek, szép ruhák és pörgés

Világbajnoki és Európa-bajnoki első hely a junioroknál és a felnőtteknél is – nem akármilyen eredmények ezek egy fiatal sportoló számára. Lovas Boglárkával, a Városmajori Gimnázium tanulójával beszélgettünk, aki akrobatikus rock and rollban ért el komoly nemzetközi sikereket.

A Holdat megcélozva csillagok közt landolni

Jó éve volt. Végigjárta a floorball „ranglétráját”, az olaszországi világbajnoki selejtezőn pedig felhúzhatta az U19-es válogatott csapatkapitányi karszalagját. A Városmajori Gimnáziumba járó Oravecz Kinga Annával beszélgettünk, aki a „XII. kerület sportjáért” elismerő címet is kiérdemelte az idén.

A méltó emberi élet parányi szigete

A Hegyvidék környezete, különleges levegője és polgári miliője a 19. századtól egyre inkább vonzotta a művészeket, akik szívesen választották pihenőhelyül ezt a környéket. Az idén 110 éve született Radnóti Miklós, a modern magyar líra kiemelkedő alakja is számos nyarat töltött Gyarmati Fannival a svábhegyi Diana út 15/b szám alatti bérelt házban.

Karácsonyi fogások Európa minden szegletéből

Célegyenesbe gördültünk, lassan kész tervvel kellene rendelkeznünk a szentestére készítendő menüt illetően. Részletesen kidolgozott, „bombabiztos” tervvel, amelyből lehetőleg néhány finomság jó előre is elkészíthető, hogy ne őrüljünk meg a kapkodástól az utolsó órákban. Ehhez szolgálunk most ötletekkel, továbbá bemutatunk egy-két egzotikus fogást is, hátha akad olyan, aki szívesen invitálná vendégeit könnyed gasztroturistáskodásra az ünnepek alatt.

„Az idősek jobb egészségi állapotban vannak”

Az egészségügyi ellátás érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Pro Sanitate-díjat kapott Szalai Lászlóné, aki negyvennégy éve dolgozik a Hegyvidéken. A Böszörményi úti felnőtt-háziorvosi rendelő szakasszisztensét kérdeztük a munkájáról és a betegekről.

Időskori depresszió

Az időskori depresszió felismerése, segítségnyújtás, a környezet szerepe a gyógyításban – ezekről esett szó az év utolsó előadásában az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetemen. Bolczár Szabolcs pszichológus számos gyakorlati tanáccsal is szolgált a hallatóságnak.

Új adórendeletet fogadott el a képviselő-testület

Az eddig biztosított kedvezmények megtartása mellett a képviselő-testület legutóbbi ülésén módosította az adók mértékét. Az adózók köre nem bővült, új adónemet nem vezettek be. Az önkormányzat legfontosabb saját bevételi forrását jelentik a helyi adók. Ezek mértéke évek óta nem változott, viszont a hegyvidéki lakosság részéről elvárt minőségű közszolgáltatások, valamint az intézmények fenntartása, működtetése egyre többe kerül.

Ülésezett az önkormányzati képviselő-testület

A szociális ellátások jogosultsági összeghatárának emeléséről, a hajléktalanok rehabilitációjának további támogatásáról, valamint a helyi adók és a lakbérek mértékéről is döntött november végi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete.

Ahol a szeretet a legnagyobb érték – megnyílt az adventi vásár

Karácsonyi illatok, mosolygós árusok, egyedi kézműves portékák és ismerős arcok – immáron tizenhetedik alkalommal nyílt meg az adventi vásár a Városháza téren. December 23-ig ünnepi programok várják a karácsonyra készülődő hegyvidékieket itt és a szomszédos Hegyvidéki Kulturális Szalonban is.

Advent a Hegyvidéken

Kézműves vásár, családi rendezvények és kulturális programok várnak minden érdeklődőt a karácsonyi vásárban december 1-től december 23-ig, a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal melletti Városháza téren.