Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mozgásgyógyszer és testkultúra

Két hegyvidéki programmal folytatódott a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat. A Testnevelési Egyetemen az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokon, tanácsadásokon, állapotfelméréseken vehettek részt az érdeklődők, akik megismerhették az iskola működését is. Idősebbeknek szólt a MOM Sportban megtartott Szenior Életmódváltó Nap, amelyen lehetőség nyílt kipróbálni a korosztály tagjainak ajánlott sportágakat.

A legjobbak között a SYNUS SC

Tömött lelátók, több mint háromszáz szinkronúszó és hazai siker a csapatversenyben – minden szempontból eredményes volt a SYNUS Kupa, aminek ötödik alkalommal adott otthont a MOM Sport. A rendező SYNUS SC hosszú ideje nevel versenyzőket és szolgálja a tömegsportot a Hegyvidéken. A klubot megálmodó és a kezdetek óta vezető dr. Szőke Zsuzsával beszélgettünk.

Háromnapos jazzünnep

Igazi jazzünnepet rendez a Get Closer koncertiroda március utolsó hétvégéjén a MOM Kulturális Központban, immár negyedszer. Három-három kitűnő magyar és amerikai fellépő szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Ádehogy bácsi és a Kaláka

Gryllus Vilmos Kossuth-díjas zenész, előadóművész, zeneszerző mesélt pályájáról a Hegyvidéki Kulturális Szalon Zene-fere klubjának legutóbbi találkozóján. A Kovács Zalán László tubaművész által vezetett beszélgetés fókuszában természetesen a Kaláka együttes állt, sok kis anekdotával fűszerezve.

Az év fája a sajmeggy

Az év fáját minden évben azzal a céllal választják meg a szakemberek és az érdeklődők, hogy kiemelt figyelem juthasson az adott faj népszerűsítésére. A 2019-es esztendő fafaja számunkra különösen érdekes, mivel a XII. kerületben is honos.

Hogyan éljünk egészségesen?

Hogyan élhetünk hosszú és egészséges életet? – tette fel a kérdést dr. Szolnoki Lajos az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem legutóbbi előadásában. A XII. kerületi háziorvos szerint a megoldás a helyes táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód.

Régi gondok Csillebércen: keskeny ösvény vezet a megoldáshoz

A Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete változtatási tilalmat rendelt el a csillebérci üdülőterületre. A kusza tulajdonjogi helyzet miatt sok szempontból rendezetlen környék problémáit új jogi szabályozás orvosolhatja. Erről kérdeztük Pokorni Zoltán polgármestert, aki a korábbi és a jelenlegi megoldási kísérletekről, valamint a legfrissebb eredményről, a szemétszállítás rendezett körülményeinek megteremtéséről is beszélt lapunknak.

Folytatódik az Otthon megöregedni program

Az Otthon megöregedni pályázat kiírásáról, a nehezen közlekedő idős, beteg emberek által igénybe vehető szállítási szolgáltatás bevezetéséről, továbbá a kórházi fejlesztésekhez szükséges építési szabályzatok megalkotásáról is döntött a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete a legutóbbi ülésén.

Segitseg_az_iskolavalasztashoz

Segítség az iskolaválasztáshoz

Mikor lesz a beiratkozás? Mit jelent az iskolaérettség? Hány éves korban mehet iskolába a gyerek? Hogyan lehet bekerülni a nem körzetes általános iskolába? Csak néhány olyan kérdés, ami minden bizonnyal foglalkoztatja az óvodát befejező apróságok szüleit. Ezekre is választ adott a Hegyvidéki Önkormányzat és a Közép-Budai Tankerületi Központ beiskolázási fóruma, amelyen a szakmai előadásokat követően a XII. kerületi iskolák képviselőivel találkozhattak az érdeklődők.

Ünnepi megemlékezés március 15-én

A Hegyvidéki Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére megrendezendő ünnepi megemlékezésre március 15-én, pénteken 10 órára a MOM Kulturális Központba.