Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Édes és sós ajándékötletek a közelgő ünnepekre

Bár egy-egy napra egészen tavasziassá válik az idő, azért lassan, de biztosan begördülünk a célegyenesbe: közeledik a december, az ünneplés időszaka. Ki csokimikulást gyárt, ki karácsonyi ajándékokat. Mi is folytatjuk az ötletelést, hogy mindenkinek bőven legyen ideje eldönteni, mit szeretne megvalósítani az év végéig. Lélekmelegítőnek pedig tüzes, mexikói bablevest főzünk.

Rendszeres mozgás időskorban

Mit és hogyan mozogjanak otthon az idősek? – erről a fontos kérdésről szólt az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem októberi előadása. Soósné Zimmer Teodóra, a Budai Egészségközpont gyógytornásza gyakorlati tanácsokkal is ellátta az érdeklődőket.

Nyolcvanéves a MOM márkanév

A Süss Nándor Precíziós Mechanikai és Optikai Intézet 1939-ben vette fel a Magyar Optikai Művek nevet – ezzel megszületett a híres MOM márkanév. A XII. kerület egyetlen világszínvonalú üzeme a 20. század kezdetétől az 1990-es évek közepéig működött. Emlékét elnevezésében máig őrzi a MOM Kulturális Központ, az egykori gyár helyén épült MOM Park bevásárlóközpont és a MOM Sport is.

Hegyvidéki siker a légtornász-vb-n

Egy kevésbé ismert, ám annál látványosabb sportágban öregbítette a Hegyvidék hírnevét Fábián Csenge. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulójával beszélgettünk, aki az előkelő negyedik helyet szerezte meg a Montrealban rendezett légtorna-világbajnokságon.

Az alkotás képessége minden ember sajátja

A művészi alkotások akár a világról való gondolkodásunkat is képesek megváltoztatni. Igaz ez a Sérült Fiatalok Fesztiváljára beküldött pályamunkákra is – az idei kiírásra közel hetven grafika, festmény, szőttes érkezett, ezeket a Jókai Klubban megnyílt kiállításon láthatják az érdeklődők.

Kossuthra emlékeztek a szónokok

Arisztotelész szerint a retorika olyan képesség, ami minden egyes tárgyban feltárja a meggyőzés lehetőségeit, hogy így befolyásolja az emberek viselkedését. A szónoklattudományt népszerűsíti a Kossuth-szónokverseny és retorikai konferencia, amelyet évek óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kiss János altábornagy utcai Tanító- és Óvóképző Karán rendeznek meg.

Nagycsaládot pótolnak a szülőkből lett önkéntesek

Miért lesz valaki az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntese? Erről beszélgettek a civil szervezet legutóbbi összejövetelén azok, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül, szabad idejükben nyújtanak segítséget a XII. kerületben élő kisgyermekes családoknak.

Megalakult az új önkormányzati képviselő-testület

A képviselők és a polgármester eskütételét követően megkezdte munkáját a Hegyvidéki Önkormányzat újonnan megválasztott képviselő-testülete. Az első ülésen az alpolgármester, a bizottsági elnökök és tagok, valamint a tanácsnokok személyéről, változtatási tilalom elrendeléséről, továbbá a második világháború XII. kerületi áldozatainak emlékművén található névsor felülvizsgálatáról is döntés született.

„Az igazi biztonságot a hit adja, az, hogy nem vagyok egyedül”

A Hegyvidék Díszpolgára kitüntető címet olyan személyek kaphatják meg, akik valami maradandót alkottak, és büszke lehet rá a kerületünk. A több mint hetven éve a Hegyvidéken élő Fekete György neve már többször felmerült a jelöltek között, de megvolt az oka, hogy miért csak most vehette át a díjat.

Az egyiptomi csillagcsokorral megéri foglalkozni

Ha meglátjuk valahol az egyiptomi csillagcsokrot, ezt a ma még elég ritka dísznövényt, bizonyosan azonnal megkedveljük szépsége miatt. Ráadásul nem egy olyan egzotikus különlegességről van szó, aminek a szeszélyes igényei kielégítésébe beletörhetne a bicskánk.

Szülői akadémia novemberben

Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő vezetésével november 4-én, 6-án, 7-én 17 órakor, november 20-án 16 órakor különböző helyszíneken folytatódik a diákok biztonságos internetezését támogató Szülői Akadémia. Regisztrálni a hop12@hegyvidek.hu e-mail-címen lehet.

Ingyenes önvédelmi oktatás nőknek

Folytatódik a nőknek szóló ingyenes önvédelmi oktatás a Hegyvidéken. November 17-én 14.00-16.00 között a Testnevelési Egyetem D épületében várják azokat a regisztráltakat, akik egyedül szoktak futni, sportolni. Regisztrálni az ingyenesnoionvedelem@gmail.com e-mail-címen lehet.